Natuurliefhebbers en Toeristen

Onze gemeente presenteert zich al jaren als ‘groene gemeente’, en hoewel we dit voor een deel ook daadwerkelijk zijn liggen er nog volop kansen.

De PPA denkt aan de ontwikkeling van het Dungens Gat, de linie 1629 en het op peil houden van de groene kwaliteit in het buitengebied. Een groene gemeente maken we samen, daarom horen we ook meer waardering en ondersteuning te bieden aan groene initiatieven. In het verleden is dit onder andere gebeurd met de Natuurspeeltuin, in de toekomst liggen er nog volop kansen, denk aan het Arboretum in Den Dungen of de ontwikkeling van het vele groen rondom de kern Gestel.

Onze dorpen zijn parels in een groene omgeving. Deze groene waarden van ons buitengebied moeten we koesteren en als schakel inzetten om onze dorpen met de stad te verbinden.

Natuur is op zichzelf een goede waarde, maar kan ook uitstekend geschikt zijn om toeristen die de nabije stad bezoeken te vermaken. Gebieden als de Pettelaar, de Dungense ringdijk, Sterrenbos, Haanwijk, Halder of de Wamberg kunnen prima trekpleisters zijn of worden. Hiermee stimuleren we ook recreatieve ondernemers.